Местният парламент в София обмисля да въведе забрана за консумиране на спиртни напитки

...
Местният парламент в София обмисля да въведе забрана за консумиране на спиртни напитки
Коментари Харесай

Столична община готви страшен удар по агитката на ЦСКА, забранява и най-милото! А за вечното дерби да не говорим…

Местният парламент в София обмисля да въведе забрана за изразходване на спиртни питиета и бира, когато използването им води до нарушение на публичния ред. Председателят на общинската комисия по публичен ред и сигурност Иван Илиев уточни, че санкциите за неспазване на постановленията ще бъдат от 150 до 300 лв..

От „ Московска 33 ” възнамеряват да лимитират и митингите, когато провеждането им съответствува по място и време, осведоми „Дарик“.

Без фойерверки след 22:00 ч. в София. Освен това, ако на домакински ваучър музиката е мощна след 22:00 ч. вечерта, то можем да отнесем глоба до 500 лв.. Това са единствено част от измененията, които от Столична община желаят да вкарат в Наредбата за публичен ред.

Друго наслаждение на софиянци, което попада под ударите на проектонаредбата, е консумацията на алкохол в парковете. Шефът на отрасловата комисия Иван Илиев съобщи, че в този случай няма да има ограничаване във времето:   „ Няма значение дали консумирате заран, обед или вечер, ако използването му води до нарушение на публичния ред, надлежно то попада в границите на наредбата и надлежно в глобите на наредбата “, сподели Илиев.

Това значи свиреп удар по агитките на Левски и ЦСКА. Двете са известни с това, че се събират много преди мач в парковете тъкмо, с цел да пийнат по бира! Особено тези в „червено“, които окупират Борисовата градина.

И още една възбрана ще удари по ултрасите преди безконечното дерби: Протестите и митингите в София към този момент ще се организират, без да съответстват. А този, който пръв е подал заявление, той ще печели разрешение.  Това значи, че който първи разгласи шествие за дербито, единствено той ще прави такова.

„ Ние, като община, би трябвало да се опитаме да реализираме единодушие сред заинтригуваните уредници, тъй че да няма спор. Тоест по този начин да бъдат планувани деянията, че да бъдат разсредоточени по време или по място. Има един период, който е 24 часа. Ако след приключването на този период постъпят уведомления за други прояви едновременно, осигуряваме преимущество на първия подред “, добави шефът на отрасловата комисия Иван Илиев.

С новата разпоредба към този момент ще се регламентира и използването на общински имоти за изява на уличните музиканти.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР